Kategoria(t): Art journal, Uncategorized

Sivun täydeltä kuvaa

Uuden, järjestyksessä toisen, Art journalini ensimmäinen kuva. Lehdistä en löytänyt mitään muita kuvia kuin nuo kukat. En osaa vielä etsiä kuvia. Etsimisprosessin jälkeen, maalit jo paperilla, tuli mieleen, että voisin muokata kuvista sellaisia, joita tarvitsen. Repiä, leikata, liimata osia kuvista ja teksteistä ja kasata niistä jotain. Haloo-o! Niinhän tavataan tehdä… No ei, en sitten voinut sitä tehdä, koska olin jo ehtinyt levittää maalit. Myöhemmin ajattelin kylläkin, mitä väliä silläkään olisi: siitä vaan uutta kuvaa pintaan. Saisi sutatakin. Sotkia ja laittaa sikin sokin.

sanatei

Kuvassa oleva henkilö on sanaton. Ajatukset kulkevat kuin linnut, jotka kuljettavat kukkia. Sanoista on tullutkin kukkia. Toisaalta vapauttavaa kuljetella kukkia mielessään. Arkipäivän sujumisen kannalta vaikeaa. Tässä kuuluisi käyttää sanaa ”haastavaa”. En käytä. Inhoan sitä. Asiat ovat vaikeita tai hankalia. Niitä tuntuu olevan mahdoton ylittää. Siksi sanakikkailu ”haastava” ei sovi tähän tilanteeseen. Tiedän toki tuon sanan positiivisesta merkityksestä. On kuitenkin asioita, joita ei voi muuttaa ottamalla ne haasteena vastaan. Jos elämä on joka päivä ongelmallista jo ennen kuin saa silmiä auki, ei tule miettineeksi ottaa tilanne haasteen kannalta. Kyllä se on vaikeaa ja hankalaa. Joinakin aamuina, päivinä ja öinä. Onneksi ei aina. Okei, siinä sanasta, jota inhoan. ”Haastava”. Laitan sen nyt banniin.

 sanatlahi 

Lähempää kuvista huomaa suljetun silmän silmänurkassa yrittämisryppyjä.

 suu

Mielestäni olen oikein onnistunut maalaamaan henkilön suun juuri niin kuin se tunteen hetkellä on: tiukkaa yrittämistä ja pientä tyytymättömyyttä siihen että sanat jumiutuvat jonnekin, eivät pääse edes ajattelun asteelle. Henkilö alkaa vaikuttaa tutulta.

sanatkoko              koko

Mutta antaa lintujen kuljettaa ajatukset kuin kukat ja tuuli hoitakoon loput. Jatkan kuvien etsimistä; voisin kokeilla muokata niitä uusiksi kuviksi.

Mainokset

Tekijä:

Olen Saila. Rakastan paperikukkia. Elämää. Näkemistä. Juoksen ajatuksissani. Kuljen kuten ennenkin, tuntemattomia teitä. / Jag är Saila. Älskar pappersblommor. Livet. Att Se. I mitt huvud springer jag. Vandrar omkring okända vägar som förut. / I´m Saila. Love paperflowers. Life. Seeing. In my mind I run. Wander the unknown ways - like i used to.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s